3 tipy na raw vánoční cukroví Lifestyle 13. 12. 2021 Připrav si zdravé, sladké a lahodné vánoční cukroví, po kterém tě nebude prohánět strach z množství snězeného cukru, mouky a nezdravých tuků. Pokud se chceš držet zdravého životního stylu i během svátků, vyzkoušej raw cukroví pro zpestření na vánoční stůl. Příjemné na tom je i to, že k realizaci stačí mixer a šikovné ruce. Ve většině případů máš za 30 minut hotovo. Raw kokosovo-kávová roláda Čas na přípravu: 20 minut Ingredience na těsto 150 g lněného semínka 240 g strouhaného BIO kokosu 5-6 lžic medu 6 lžic vařené kávy 1 lžíce kakaového prášku Ingredience na kokosovou náplň 400 g strouhaného BIO kokosu 4 lžíce medu 2 lžíce kokosového oleje Pracovní postup na těsto Aby se lépe zpracovalo lněné semínko, nejdřív ho na 15 minut namoč do studené vody. Sceď lněné semínko a připrav si kokos a kakao. Všechny ingredience vlož do mixeru, přidej kávu a rozmixuj do hladkého těsta. Na vál si rozprostři folii a těsto na ní rozválej do tenké placky. Pracovní postup na náplň Kokos vlož do mixeru a rozmixuj do tekutější formy těsta. Pokud kokos nepustí tuk a bude suchý, přidej trochu kokosového oleje. Oslaď medem dle chuti. Připrav si těsto a náplň rozprostři po celé ploše. Pomocí folie pak opatrně motej roládu. Roládu vlož do lednice a krájej až bude ve ztuhlém tvaru. Lahodné pomerančové kuličky Čas na přípravu: 20 minut Co budeš potřebovat 50 g chia semínek 150 g strouhaného BIO kokosu ½ lžíce skořice 2 lžíce medu šťáva ze 2 pomerančů Pracovní postup Jako první si vymačkej šťávu ze dvou pomerančů. Do šťávy namoč chia semínka, dobře promíchej a nechej 5-6 minut nabobtnat. Připrav si mixér, dej do něj kokos se skořicí a nabobtnalá chia semínka. Přidej med a pořádně rozmixuj na hladkou hmotu. Z hotového těsta vytvaruj kuličky, které můžeš obalit v kokosu, skořici, kakau nebo v drcené oříškové směsi. Raw vosí hnízda Čas na přípravu: 40 minut Ingredience na těsto 60 g jablečné mouky 100 g kokosové mouky 1 lžička citronové kůry špetka soli 80 g mandlí 80 g gelu z irského mechu 100 g datlí 50 g agáve 40 g kokosového cukru 3 lžičky nepraženého kakaa 3 lžičky RAW a BIO karobu Potřebné ingredience na náplň 2 banány 1 lžíce tahíni 20 g kokosového cukru 1 lžička citronové šťávy Pracovní postup Ingredience na krém rozmixuj a dej na chvíli do lednice. Všechny suché ingredience smíchej dohromady. Poté přidej zbylé a vypracuj z nich krásně tvárné těsto. Připrav si formičku na vosí úly, vysyp ji kokosovým cukrem, aby se ti těsto nelepilo a vytvoř úly s dírkou uprostřed, kam budeš poté plnit krémem. Vyndej si krém a hotové úlky naplň krémem. Spodní stranu můžeš uzavřít třeba vlašským ořechem nebo kolečkem z raw lineckého těsta. Pro ty, kterým se nechce dělat dvě varianty pak nezbude vykrojit kolečka ze stejného z něhož jsou úly, ale vynechat kakao. POZOR! Raw cukroví je plné ořechů a neztuženého tuku a lněných semínek. To znamená, že jej musíš skladovat v chladu a na talíř klást až před jeho konzumací. Raw vánoční cukroví připravuj maximálně 2-3 dny před konzumací. Nepatříš mezi fanoušky raw cukroví? Vyzkoušej recept na proteinové kokosové úlky, díky kterým můžeš o Vánocích mlsat skoro bez výčitek. Autor Vlaďka Horáková Mojí vášní je cestování, ráda objevuji nová místa, která voní exotikou. Ráda fotím, tančím salsu a zkouším recepty, které jsem si dovezla z cest.