Nabité stáže pro studenty od ČEZ

Studijní stáž v ČEZ

Studuješ a fascinuje tě svět energetiky? Získej cennou praxi a zkušenosti přímo od expertů už během studia střední nebo vysoké školy.

Co vše ti může ČEZ nabídnout, pokud hledáš praxi nebo pracovní uplatnění v energetice, se dozvíš na portálu kdejinde@cez.cz. My ti teď představíme několik programů, které ČEZ připravuje pro studenty vysokých i středních škol.

Stáže a stipendia pro studenty vysokých škol

Studuješ vysokou školu technického zaměření a zajímáš se o jadernou energetiku? Tak to musíš vědět, že ČEZ organizuje na jaderných elektrárnách nabité stáže s názvem Letní univerzita. Na kdejinde.cz najdeš i další výjjimečný letní projekt SMR Camp, na kterém získáš maximum informací o malých modulárních reaktorech. Navíc máš možnost získat štědrý stipendijní program a nastartovat svou kariéru ještě během studií!

Láká tě spíš oblast obnovitelných zdrojů či energetických úspor? Pak můžeš v rámci Esco trainee programu nastoupit na placenou stáž, určenou pro magisterský stupeň studia technických vysokých škol.

Pokud nemáš ještě úplně jasno, zkus se podívat na ČEZ Experience a vybrat si buď z konkrétní oblasti, nebo napiš do ČEZ, co by tě zajímalo. Na formě stáže se s tebou mohou domluvit také individuálně.

Maturity nebo exkurze pro středoškoláky

Jestli studuješ na některé z partnerských středních škol ČEZ nebo máš opravdu velký zájem o energetiku, tak si vyzkoušej maturitu, na kterou nemusíš čekat až do čtvrťáku a která tě bude určitě bavit. Třeba Distribuční maturita, kdy si můžeš v praxi vyzkoušet, jak funguje distribuce elektřiny. S ESCO maturitou zažiješ tři dny plné moderní energetiky od průmyslové energetiky, fotovoltaik až po chytré osvětlení. Při Energetické maturitě zase můžeš zjistit, jak se vyrábí elektrická energie v klasické elektrárně, a co ji v budoucnu nahradí. Jen u nás se můžeš díky Jaderné maturitě podívat přímo do jaderných elektráren!

Nadšení cestovatelé mohou vyrazit na Green Energy Tour! Čeká tě exkurze po „zelených elektrárnách“, tedy vodní, větrné a solární – prostě skvělý výlet.

Nemůžeš najít místo pro svou praxi a jsi na partnerské škole ČEZ? Napiš na kdejinde@cez.cz 😊.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.