Recenze: Kolekce venkovních her od Albi

Hledáš zábavu, která rozproudí zahradní párty, piknik nebo plážovou dovolenou? Vyzkoušeli jsme pro tebe kolekci venkovních her od Albi a pomůžeme ti v rozhodování, čím oživit letní radovánky.

Míčové a pinkací hry na ven

Smash Ball – volejbal do tašky

Smash Ball je sportovní zábava ideální na zahradu, pláž nebo jen tak do parku. Kombinuje prvky volejbalu i tenisu a bavit bude každého, kdo se trefí rukou do míče. Princip je snadný – dva dvoučlenné týmy proti sobě pinkají o kulatou síť na zemi. Nafukovací míček se odpaluje dlaní. Cílem je odehrát míč tak, aby se soupeřům nepodařilo ho zachytit a poslat zpět – za to získáš pocit triumfu a tvůj tým bod.

Hraje se do 21 bodů, což může trvat pár minut, ale čím větší postřeh, tím zajímavěji se mohou výměny protáhnout.

Jak hodnotíme Smash Ball?

Smash ball potěší všechny věkové kategorie – na menším prostoru se tolik nenaběháš pro míč, takže si hru snadno osvojí i menší děti. Výhodou je, že ho sbalíš do kompaktní tašky, takže s tebou tahle legrace může i cestovat. Potěšila i pumpička obsažená v balení. Samotné hraní však může díky lehkému míči komplikovat vítr.

Bounce Ball – zábavná tenisová výzva

Bounce Ball je pinkací hra pro dva hráče, kteří se snaží, aby míček nespadl na zem. Unikátní je v tom, že si místo rakety pinkáš odpruženou pálkou a míček je srandovně střapatý. Dá se samozřejmě hrát na body, až do 11 vítězných bodů.

Albi Bounce Ball

Naše hodnocení Bounce Ball

Pinkání pomocí trampolínových pálek hru značně oživuje. Hráči tu trénují rychlé reflexy a dobrou koordinaci pohybů, proto nemusí úplně nadchnout méně pohyblivé hráče. Zato nadchne každého, kdo má rád dynamické hry. Praktické balení dovoluje mít hru po ruce na každém výletě.

Zářící míč – fotbálek ve dne i v noci

Zářící míč na první pohled zaujme svým designem – mezi duhovými prvky zářícími ve dne se nacházejí i obrazce s fotoluminiscenčním efektem. Míč tak můžeš nasvítit pod žárovkou nebo na sluníčku, takže svítí ve tmě – slibuje tak zábavu nejen přes den, ale i po setmění!

Albi Zářící míč

Čím nás zářící míč ohromil?

Kromě originálního vzhledu a možnosti kopnout si fotbálek i v noci, musíme vyzdvihnout celou sadu. Vedle stojánku na míč, věšáku na medaile nebo síťovky získáš i pravidla celkem 23 míčových her, kde jsou uvedené i různé zajímavosti. Zářící míč je navržen především pro děti – je lehounký a jejich pohybové dovednosti rozvíjí novou netradiční formou. Ale věříme, že hry, jako Krabí fotbal nebo Horká brambora mohou oživit i lecjakou party!

Trefovací venkovní hry

Bean Bag – hra pro soutěživce

Hra, která zaručeně rozproudí každou sešlost, je Bean Bag. Princip, kdy házíš na cíl a snažíš se získat co nejvíce bodů, vykřeše jiskru soutěživosti i v tom největším gaučovém povaleči. Ve hře Bean Bag házíš malé barevné pytlíky do otvorů na desce a podle toho, který trefíš, získáš odpovídající počet bodů. Po odehrání 5 kol vítězí tým nebo jednotlivec s nejvyšším počtem bodů.

Albi Bean Bag

Jak se nám líbil Bean Bag?

Výhodou Bean Bag je nejen vděčný herní princip probouzející soutěživost, ale i možnost nastavit si vlastní pravidla. Obměňovat můžeš počet hráčů i počet kol. Prodloužením vzdálenosti od terče můžeš zvýšit obtížnost. Bean Bag tak využiješ v jakékoliv společnosti. Vyniká také solidním provedením – pytlíky jsou z odolného materiálu a dřevěný terč je pevný a stabilní. To slibuje dlouhou životnost hry.

Disc Toss – trénuj mušku s frisbee

Disc Toss je skvělý způsob, jak si zpestřit oblíbené házení frisbee. Tady se nehoníš za přihraným frisbíčkem, ale snažíš se jím trefit látkový barel, ať už shora nebo skrz boční kapsu. Proti sobě stojí 2 hráči, každý u jednoho ze dvou barelů umístěných cca 12 metrů od sebe. Skóruješ, když trefíš protější barel, ale i když do toho svého šikovně srazíš soupeřův disk. Hra končí, když jeden z hráčů uhraje 21 bodů.

Albi Disc Toss

Naše dojmy z Disc Toss

Disc Toss přinese osvěžení každému milovníkovi frisbee. Hrát mohou jednotlivci i týmy. Hru si tak užije rodina i skupina přátel, kteří chtějí aktivně strávit čas na zahradě, pláži nebo v parku. Tam hru odneseš v praktickém kompaktním balíčku, potřebuješ jen najít dostatečný prostor na rozmístění barelů. Barely se dají šikovně přikolíkovat k zemi, takže případný vítr ovlivní jen tvou mušku při hodu.

Dřevěné kuželky Mölkky

Mölkky je tradiční finská hra, která postupně získává na oblíbenosti po celém světě a nesmí tak chybět ani v kolekci venkovních her Albi. Vyniká jednoduchým dřevěným designem a příjemně kombinuje strategii a přesnost. Ve hře Mölkky házíš dřevěné kolíky na kuželky rozmístěné na zemi. Každá kuželka má svoje číslo, podle kterého získáš body – hraje se do 50 bodů.

Venkovní hra Molkky od Albi

Proč jsou Mölkky zábavou pro každého?

Klíčem k úspěchu v Mölkky není fyzická zdatnost ani sportovní dovednosti, ale přesnost v házení a schopnost spočítat si, kam se vyplatí trefovat. Díky tomu si ji zahrají všichni bez rozdílu věku, takže spolehlivě oživí opravdu jakoukoliv akci. Balení kuželek se dá sbalit do stylové bedýnky. Daň za nádherné dřevěné provedení je však to, že se oproti ostatním hrám z kolekce na cestách mírně pronese. Plná bedýnka je sice malá, ale váží lehce přes 4 kg.

Ring Toss – tradiční a stylová zábava

Ring Toss je další klasická hra, která nikdy neomrzí a zabaví všechny věkové kategorie. Házíš kroužky na dřevěný terč s očíslovanými tyčkami a snažíš se trefit co nejvíce bodů. Mohou hrát jednotlivci i týmy a obvykle se hraje na  5 kol. Poté se spočítají body a zábava může začít nanovo.

Venkovní hra Ring Toss od Albi

Ring Toss nemáme co vytknout!

Ring Toss má zkrátka všechno, co chceš od ideální venkovní hry. Krásný design, jednoduchá a variabilní pravidla, navíc je nenáročná na fyzičku, takže zabavíš každého bez rozdílu věku. Oproti Bean Bag nebo Mölkky se dá také jednoduše přenášet – balíček váží necelých 900 g.

Zábava do vody od Albi

Vodní Basketbal – týmová hra do vody

Vodní basketbal je perfektní hra na bazénové party. Nafukovací koš (pumpička je součástí balení) plave na hladině a ty se snažíš míčkem o průměru 9 cm trefit co nejvíc košů až do 11. Hrát se dá v týmech, kdy jedni koš brání a druzí se snaží obranou proniknout. Koš mohou samozřejmě trefovat i jednotlivci jen tak sami za sebe.

Vodní basketbal od Albi

Jak se nám hrál basket ve vodě?

Klasické techniky, jako driblování nebo dvojtakt jdou sice ve vodě stranou, ale rozhodně tím nepřicházíš o zábavu. Doporučujeme hrát v týmech, kdy jsou nejvíc funny bitky o míč nebo snaha trefit koš, když tě někdo pod vodou drží za nohy.

Podvodní míč – nový level kopané

Chceš si v létě zakopat a zároveň se schladit? Originální podvodní míč je naplněný vodou, takže nevyplave a můžeš si tak zahrát fotbal nebo pólo přímo v bazénu.

Podvodní míč od Albi

Čím překvapil podvodní míč?

Míč se navzdory tomu, že je plný vody, hodně dobře odráží a reaguje na každý dotyk. Dají se tak s ním zkoušet i nejrůznější triky. V balení najdeš jak nástavec na napuštění vodou, tak i jehlu pro plnění vzduchem. Míč má barevné provedení v odstínech žluté, modré a zelené, i tak je velmi dobře vidět i ve vodách přírodních koupališť.

Sada na potápění – závody pod vodou

Pokud ve vodě už nevíš co by, může tě zaujmout i sada na potápění pro děti. Obsahuje barevné kroužky, řasy nebo tyčky s čísly. Věcičky naházíš do vody, ty postupně klesnou a spolu s kámoši nebo sourozenci můžeš soutěžit, kdo dřív vyloví všechny své předměty.

Sada na potápění od Albi

Co jsme ocenili u potápěcí sady Albi

Tohle je hračka do vody, kterou nejvíc ocení hlavně ti, kdo se učí potápět nebo chtějí odbourat strach z vody. Je víc než vhodná pro děti, ale bavit může i dospělé, kteří chtějí zdokonalit plavání pod vodou nebo spolu soutěžit v rychlosti vylovení předmětů.

Do Albi s průkazem ISIC

Pokud se rozhodneš zpestřit letní radovánky některou z venkovních her od Albi, neuděláš chybu! Stačí si jen vybrat. Neváhej a vyraz do některé z kamenných prodejen nebo se podívej na eshop Albi. S průkazem ISIC máš 8 % slevu!

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.