Podzim v pohodě a s dobrou náladou? Jde to!

S digitálním ISIC do Tchibo

Ani kratší dny nebo ubývající sluníčko ti nezkazí náladu. Sleduj, kam pro super kávu nebo matcha čaj s ISIC slevou a další tipy, které ti pomohou podzimní dny nejen přežít, ale dokonce si je užít.

Proč se na podzim můžeš cítit hůř než v létě? Tvoji psychiku ovlivňuje menší množství slunečního svitu, ale taky chlad, častější a rychlejší změny teplot. Dlouhé období bez slunce může vést k tomu, že se cítíš unavenější. Když vstáváš do školy, je ještě tma, a když jdeš navečer domů, už je tma zas. Pak se k tomu přidají časté změny počasí a zima, takže máš po náladě i energii. A protože čekání na jaro by bylo smutně dlouhé, pojďme se podívat na pár tipů, jak si podzim přece jen užít.

 1 – Prodluž si léto

Tělo, ztuhlé po hodinách ve škole se dá pořád ještě rozhýbat venku. Jdi si zaběhat do lesa nebo vytáhni kolo. Pokud se ti ven nechce, stačí cestou ze školy vynechat hromadnou dopravu a jít pěšky. Je právě pěkně? Prodluž si léto a zajdi si cestou pro nějaký letní nápoj, třeba frappé. S kartou ISIC máš hit letošního léta, Frappé Matcha Marakuja, stále ještě za 71 Kč. V kávových barech Tchibo totiž běží ledovače až do konce října.

2 – Naplánuj si program, víc odpočívej

Na podzimu je super, že začíná kulturní sezóna. Můžeš vyrazit s kamarády na muzikál, nebo nějaké zajímavé představení, do kina. A nemusí to být přece ani filmová premiéra. Aktivní dny můžeš proložit aktivním relaxem a užít si „pelíšek“. Zkrátka si jít lehnout dřív a únavu nepřekonávat. Za pošmourných dní je fajn si jen číst, nebo poslouchat oblíbenou hudbu, pustit si film. Zkrátka přestat se nervovat z nárůstu školních povinností a plánovaně lenošit.

3 – Dobré jídlo i nápoje

Podzim je plný chutí. Dobrá imunita je spojená s vyváženou stravou, která organismus zásobí správnou kombinací důležitých látek a vitaminů. Co si zahřát tělo nějakou dobrou zeleninovou polévkou, teplým salátem, nebo osladit den podzimním dezertem? Receptů určitě najdeš na netu spoustu. Třeba na tchiboblog.cz jsou kromě nich i další podzimní tipy.

Tip! Zelený čaj Matcha

Vyzkoušej taky osvědčené dobíječe energie, například zelený čaj Matcha. Díky obsahu L-theaninu i kofeinu tě nabije na opravdu dlouhou dobu. Zelený čaj Matcha obsahují i nápoje z kávových barů Tchibo, například oblíbené letní frappé Matcha Marakuja, nebo říjnový hit Blue Chai Latte. Ten obsahuje i modrou spirulinu, která je díky vysokému obsahu živin považována za superpotravinu. Je bohatá na vitamíny, minerály a bílkoviny, nápoji Blue Chai Latte navíc dodává nebesky modrou barvu.

Nápoje Tchibo Frappé a Matcha

4 – Nezapomeň na tekutiny

I když na podzim možná ani nemáš žízeň, nezapomínej pít. Dodržováním pitného režimu se vyplavují z těla škodlivé látky, což pak brání zbytečnému přetěžování imunitního systému. Ideální je neperlivá voda, bylinkové, nebo ovocné čaje. Pokud potřebuješ povzbudit během učení, zkus místo černého čaje, nebo kávy funkční nápoj s kofeinem Coffizz za 29 Kč. Má sílu dvojitého espressa!

5 – Kup si něco nového pro potěšení

Udělej si radost a pořiď si nový parfém, kosmetiku, nebo třeba něco nového na sebe. Povzbudíš tak svou psychiku a dodáš si energii do dalších dní. Neboj se experimentovat s novými trendy, ať se na podzim cítíš nejen nově, ale i sebevědomě. Vybírej si ale hlavně kvalitní produkty. Módu a módní doplňky nabízejí prodejny Tchibo, kde se navíc během shoppingu občerstvíš. Do 20. 10. tu ještě běží Festival kávy. Na kávových barech mají za 149 Kč cappuccino i s veselým hrnečkem z limitované edice, do kterého si pak můžeš doma dělat kávu každý den.

Jak ti pomůže ISIC?

Pokud vyrážíš na kávu třeba k Tchibo, nezapomeň využít svůj ISIC! Čeká na tebe studentská sleva v Tchibo, a to 20 % na nápoje z kávového baru.

A proč Tchibo?

Tchibo káva je káva „trvale udržitelná“. Pod tímto pojmem rozumíme to, že pěstitelé kávy a jejich rodiny v zemích, odkud káva pochází, mohou dnes i v budoucnu z pěstování kávy dobře žít. S přechodem na trvale udržitelné metody pěstování získávají pěstitelé kávy např. důležité vědomosti na téma úrodnosti půdy, přístupu k vodě nebo ochrany klimatu. To jim v dlouhodobém horizontu pomáhá pěstovat větší množství kvalitnější kávy.

Autor
Dagmar Prajznerová
Jsem milovnice sci-fi a fantasy světů, dobré kávy a černého humoru. Své superschopnosti nejradši tříbím cestováním, čtením nebo pokecem s fajn lidmi nad indickým jídlem.